ßßß Cookit - przepis na Makaron gotujemy al dente.

Makaron gotujemy al dente.

nazwa

Wykonanie

Danie z cyklu szybciorem. Jestem głodny, do sklepu daleko a w lodówce. No właśnie, w lodówce znalazł się boczek, ser feta i szpinak. Możemy coś wykombinować.
Obiad na szybko, bo i w taki upał nikomu nie chce się stać godzinami przy kuchni.
Potrzebne:
szpinak (u nas był mrożony)
ser feta
boczek
makaron (wstążki, ale może być dowolny)
pieprz biały
sól (odrobinę, feta jest już wystarczająco słona)
masło (około 2 łyżek) - do smażenia.
Na patelni podsmażamy boczek pokrojony w kostkę, dodajemy szpinak i masło. Całość smażymy aż do momentu kiedy szpinak nam się usmaży. Dodajemy ugotowany makaron i pokrojoną w kostkę fetę. Doprawiamy do smaku pieprzem białym i odrobiną soli.
Uwaga! Celowo nie podaję proporcji, ilość składników zależy od naszego gustu. Możemy z powodzeniem dodać któregoś składnika więcej lub mniej.
Pieprz biały jest specyficzny w zapachu i smaku, dlatego trzeba z nim uważać.
Smacznego.
Źródło:http://kuchennekajakowanie.blogspot.com/2015/08/makaronowe-wariacje-feta-szpinak-i.html