Wykonanie
Danie z cyklu szybciorem. Jestem głodny, do sklepu daleko a w lodówce. No właśnie, w lodówce znalazł się
boczek,
ser feta i
szpinak. Możemy coś wykombinować.Obiad na szybko, bo i w taki upał nikomu nie chce się stać godzinami przy kuchni.

Potrzebne:
szpinak (u nas był mrożony)
ser fetaboczekmakaron (wstążki, ale może być dowolny)
pieprz białysól (odrobinę,
feta jest już wystarczająco słona)
masło (około 2 łyżek) - do smażenia.Na patelni podsmażamy
boczek pokrojony w kostkę, dodajemy
szpinak i
masło. Całość smażymy aż do momentu kiedy
szpinak nam się usmaży. Dodajemy ugotowany
makaron i pokrojoną w kostkę
fetę. Doprawiamy do smaku
pieprzem białym i odrobiną
soli.Uwaga! Celowo nie podaję proporcji, ilość składników zależy od naszego gustu. Możemy z powodzeniem dodać któregoś składnika więcej lub mniej.
Pieprz biały jest specyficzny w zapachu i smaku, dlatego trzeba z nim uważać.Smacznego.