Wykonanie
Uwielbiam takie
napoje owocowe. Idealne na upały. Szybkie w przygotowaniu. Zdrowe i mało kaloryczne. Możliwości smakowe nieograniczone. W tym przypadku mocno dojrzałe, słodkie
brzoskwinie idealnie komponują się z kwaskowymi
czerwonymi porzeczkami.Przepis pochodzi z książki pt. "100 Best Smoothies & Juices",
Love Food, str. 124.Składniki na 2 porcje:100 g czerwonych
porzeczek2 dojrzałe
brzowskwinie lub 4 dojrzałe
brzoskwinie UFO200 ml zimnej
wody z
lodem1-2 łyżki
mioduBrzoskwinie przekroić, wyjąć pestki, podzielić na mniejsze kawałki. Wrzucić do miksera. Garść
porzeczek lub 2 ładne gałązki
porzeczek odłożyć do dekoracji. Resztę wrzucić do miksera. Dodać
wodę oraz
miód i zmiksować na gładki mus.Przelać do szklanek, udekorować
porzeczkami.Życzę smacznego!
Udział w akcjach kulinarnych: