Wykonanie
Dziś dzień alkoholizowania się;)Właśnie skończyłam robić
likier na czwartkową Wigilię grupową, nasza ostatnia więc trzeba to jakoś uczcić;)Przepis prosty, szybki i cudowny pod względem, że nie trzeba czekać tylko zaraz po wystygnięciu można zabierać się za konsumpcję;)Przepis z tej strony .Ja zamiast
niesłodzonego mleka kondensowanego i
cukru użyłam słodzonego;)
Składniki:1 puszka
niesłodzonego mleka kondensowanego3 łyżki ciemnego
kakao1,5 szklanki
cukru2 kopiaste łyżki
cukru waniliowego1 szklanka
wódki2 kieliszki
spirytusuPrzygotowanie:Wszystkie składniki (poza
alkoholem) dokładnie mieszamy i gotujemy na małym ogniu przez około 10 minut.Następnie dolewamy
alkohol, dokładnie mieszamy i przelewamy do karafki lub butelki.Już po wystygnięciu możemy się delektować rozkoszną
słodyczą.Smacznego ;)