ßßß Cookit - przepis na Likier miętowy

Likier miętowy

nazwa

Składniki

Wykonanie

Likier miętowy był drugim, ktory wykonalam z tej strony.
Nie barwiłam go spozywczym barwnikiem więc kolorek bardzo wyblakły...
Mniej słodki niż oryginalny...
Składniki:
Ok 200g miętowych landrynek( ja dałam 180)
500 ml mleka skondensowanego niesłodzonego
1/2 szkl. wody
1/3 szkl. cukru
1/2 szkl. spirytusu
Przygotowanie:
Landrynki rozpuscić w wodzie podgrzewając w rondelku. Wystudzić.
Dodać mleko skondensowane i cukier. Zblendować.
Dodać spirutus, wymieszać i przelać do butelki (0,7 l).
Likier należy postawić w ciemnym miejscu na co najmniej tydzień.
Smacznego delektowania :)
Źródło:http://kulinarne-podboje-szefowej.blogspot.com/2014/01/likier-mietowy.html