Wykonanie
I kolejne kuleczki, które mogą posłużyć za cukiereczki na choinkę. Wystarczy ładny papierek kawałek sznurka i gotowe. Pyszne,
mleczne i nie za słodkie.

Składniki:1/2 szklanki wiórek
kokosowych125 g
masła1/3 szklanki
cukru pudrupełna szklanka z czubem
mleka w proszku8
suszonych moreliDodatkowo:1/2 szklanki wiórek1/2 łyżeczki
cynamonuWykonanie:Połowę
masła rozpuścić w rondelku i dać 1/2 szklanki wiórek. Podsmażyć.Resztę
masła zetrzeć na puszek z
cukrem. Dać wiórki z
masłem i
mleko w proszku pomieszane z pokrojonymi drobno
morelami. Wymieszać.Formować nieduże kuleczki.1/2 szklankę wiórek wymieszać z
cynamonem.W takiej panierce obtaczać nasze kulki i odstawić do zastygnięcia.Smacznego :D