Wykonanie
Mam 50 kilo
cukru, więc możecie się spodziewać w najbliższym czasie "cukrzanych" przepisów ;) Dziś
cukier cynamonowy - idealny do
kawy... świeżo starta kora cynamonowa pachnie obłędnie - zupełnie nie da się tego porównać z
przyprawą w proszku.Do przygotowania
cukru użyłam kawałka kory ok. 7 cm. Po starciu wyszły dwie łyżeczki wiórek.Składniki:- szklanka
cukru- kawałek kory cynamonowejPrzygotowanie:1.
Cynamon ścieramy na tarce o drobnych oczkach. Mieszamy z
cukrem. Przechowujemy w szczelnie zamykanym słoiczku, do którego wrzucamy resztę kory, która została po starciu. Koniec.Najdłuższy przepis świata;) Do przygotowania można użyć drobnego
cukru lub zwykły zmielić w blenderze, jeśli chcesz używać go do wypieków. Świetny dodatek do ciast, ale też jak wspomniałam można po prostu posłodzić nim
kawę lub
herbatę, aby nadać jej
cynamonowego aromatu!Starcie
cynamonu nie zajmuje dużo czasu, a można przy tym spędzić przyjemnie wieczór upajając się zapachem :)