ßßß Cookit - przepis na Figa

Figa

nazwa

Składniki

Wykonanie

Strona główna › Twoja kuchnia › SŁOWNIK POJĘĆ › Figa
Figa
owoc figowca, drzewa z rodziny morwowatych. W zależności od odmiany skórka figi ma kolor fioletowy lub zielony. Świeże figi są dostępne od czerwca do listopada i mogą być spożywane na surowo. Suszone figi dodajemy do deserów, kompotów, farszów i ciast - jako bakalie.
Zobacz nasz przepis, do którego dodaliśmy figę .
fot: 123rf.com
Renata Targosz, 13 października 2010 - 12:44
Zobacz także
Rillettes
Manouri
Ganache
Śniadanie angielskie
English? Loading Google Translator...
Witaj
Witaj na moim blogu!
Jeżeli cenisz kuchnię
prawdziwą, naturalną i bez
pośpiechu, to ArtKulinaria
są miejscem właśnie dla Ciebie.
Zapraszam, Renata
Zostańmy w kontakcie
Ostatnie wpisy
Mądre, piękne i gotują - projekt kulinarny
Krem z karotki z grzankami żytnimi
W poszukiwaniu Masterchefa
Ananas zapiekany pod kokosową kruszonką
10 najlepszych przepisów kulinarnych 2012
Tagi
więcej tagów
Reklama w internecie
Źródło:http://artkulinaria.pl/twoja-kuchnia/slownik-pojec/figa