ßßß Cookit - przepis na Glacer

Glacer

nazwa

Składniki

Wykonanie

Strona główna › Twoja kuchnia › SŁOWNIK POJĘĆ › Glacer ›
Glacer
słowo pochodzi z języka francuskiego i oznacza glazurowanie. Jest to czynność mająca na celu nadanie produktom błyszczącej powierzchni. W przypadku ciast będzie to lukrowanie, a w przypadku mięs – polanie pieczeni własnym sosem pod koniec pieczenia.
Gość, 10 maja 2010 - 13:29
Zobacz także
Coulis
Cupcake
Auszpik
Rillettes
English? Loading Google Translator...
Witaj
Witaj na moim blogu!
Jeżeli cenisz kuchnię
prawdziwą, naturalną i bez
pośpiechu, to ArtKulinaria
są miejscem właśnie dla Ciebie.
Zapraszam, Renata
Zostańmy w kontakcie
Ostatnie wpisy
Mądre, piękne i gotują - projekt kulinarny
Krem z karotki z grzankami żytnimi
W poszukiwaniu Masterchefa
Ananas zapiekany pod kokosową kruszonką
10 najlepszych przepisów kulinarnych 2012
Tagi
więcej tagów
Reklama w internecie
Źródło:http://artkulinaria.pl/twoja-kuchnia/slownik-pojec/glacer/58