Wykonanie
W chłodne dni lubię śniadanie z ciepłym "akcentem". Grzanki z
porem i
kabanosami mini są pożywne, a co najważniejsze bardzo smaczne. Staram się pamiętać, iż śniadanie to najważniejszy posiłek dnia, niestety nie zawsze udaję mi się zjadać, tylko
kawa i biegnę do obowiązków. Wam udaje się zjadać codziennie śniadanie? Co lubicie rankiem zjeść?

Składniki:3 kromki kanapkowej1
por30g
kabanosów drobiowych lub innej ulubionej2-3sztypty
soli morskiej z
ziołami (użyłam Kamis)1 łyżka
oliwy
Wykonanie:Kromki
pieczywa wkładamy do tostera,
Por płuczemy pod bieszącą
wodą, osuszamy papierowym ręcznikiem, kroimy w cienkie plastry,
Kabanosy kroimy w cienkie plastry, (robiłam skośne)Rozgrzewamy patelnię, dodajemy
oliwę, wrzucamy
kabanosy pokrojone w plastry, gdy się zarumienią dodajemy
por.Przyprawiamy
solą morską ziołamiGrzanki powinny być już gotowe, po chwili, gdy tylko się zeszkli
por, układamy na grzankach.Smacznego ;)