ßßß Cookit - przepis na Ślimaki francuskie

Ślimaki francuskie

nazwa

Wykonanie

Ostatno z ciasta francuskiego robiłam przekładaniec warzywny, zużyłam wtedy połowę ciasta. Pozostałą część trzeba było wykorzystać. Zrobiłam więc ślimaki z ciasta francuskiego. Szybkie,chrupiące małe co nieco.
Składniki:
1/2 arkusza ciasta francuskiego
4 łyżki dżemu (smak dowolny, u mnie truskawkowy)
Wykonanie:
Rozgrzewamy piekarnik do 180*C
Ciasto smarujemy dżemem, zwijamy w rulon, i tniemy na ok 1,5 cm krążki.
Pieczemy około 15 minut z użyciem termoobiegu na środkowej półce.
*Ślimaki piekłam na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.
Źródło:http://mojakulinarnaprzygoda-agiatis.blogspot.com/2012/08/slimaki-francuskie.html