Wykonanie
Dziękuję bardzo Ani z bloga kulinarne-rozkosze za wyróżnienie :-)Zasady zabawy: nominacja jest otrzymywana od innego blogera w ramach uznania za "dobrze wykonaną robotę". Następnie należy odpowiedzieć na 11 pytań otrzymanych od osoby, która Cię nominowała, po czym należy nominować kolejnych 11 osób, poinformować ich o tym oraz zadać im 11 pytań. Nie wolno nominować bloga, który Cię nominował.

Moje odpowiedzi na pytania Ani:Rower czy samochód?Teoretycznie rower, ale 80 km dziennie? Nie dam rady, więc samochód.Jeśli wymarzona podróż kulinarna to tylko do...Wiele ich jest... może najpierw do Norwegii.Smak dzieciństwa to...
Wiejski chleb posypany
cukrem i polany
wodą ze studni.W pełnym spontanicznych ludzi – jak Polska, zorganizowanych – jak Niemcy i czystym – jak Szwajcaria. Może, jak dobrze poszukam, znajdę gdzieś taki ;-) A, i pogoda mogłaby być zawsze taka, jak w Kalifornii, wystarczy
mieć dwa swetry w szafie, żadnych czapek i kurtek.Warzywa czy owoce?Warzywa.Książka czy film?Książka.Pierwsza samodzielnie ugotowana potrawa to...Zupa szczawiowa z liści jesionu, z piaskiem i z
wodą z kałuży, ugotowana na piecu z cegieł. Wyglądała ślicznie, zielono, ale jakoś moi dziadkowie nie byli wtedy głodni ;-)Słodko czy wytrawnie?Słodko.Najlepsze wspomnienie kulinarne to...Livorno, późny wieczór, małe zapchane ludźmi bistro, mała, gorąca pizza, prosto z pieca.Jeśli urlop to zwiedzanie czy plażowanie?Zwiedzanie, a
potem odpoczynek na plaży.Nigdy nie zjem...To oczywiste –
mięsa :-)Moje liebste blogi, niestety zaledwie garstka, z tych, które powinny znaleźć się na tej liście:smakołyki alergikawysokie mniamaniezufikowołasuch w kuchni
zieleninafun and tastekuchenny bajzelrelish mealsmaja skorupskabake and tasteprzecinkowaPytania do szczęśliwych nominowanych:Pizza to...Jakiej
przyprawy nie znosisz i nigdy nie używasz?Najlepsze polskie danie to...Ulubiony sos to...Jesień to...Jedna jedyna potrawa, bez której nie możesz żyć to...Odpoczywasz najlepiej gdy...Ranny ptaszek, czy śpioch?Wolisz gotować, czy piec?Śniadanie w pośpiechu, czy ze spokojem, a może bez?Inspiracje kuchenne czerpiesz z...Miłej zabawy :-)