ßßß
Wczoraj szukałam przepisu na szybkie i efektowne słodkie przekąski na świąteczne spotkania z rodziną i znajomymi. Zdecydowałam się na batoniki z żurawiną według przepisu Kwesti Smaku . Akurat miałam duży zapas białej czekolady, ponieważ nie jestem jej wielbicielką. Znalazło się także trochę suszonej żurawiny pozostałej z pieczenia keksa. Batoniki polałam różowym lukrem. Polecam wielbicielom białej czekolady. Ja następnym razem zrobię batoniki z mlecznej czekolady.Składniki:200 g białej czekoladyokoło 3/4 szklanki suszonej żurawinydo dekoracji: biały lub różowy lukierWykonanie:Czekoladę roztopić w gorącej kąpieli wodnej. Wymieszać z żurawiną (pozostawić około 2 – 3 łyżek na wierzch). Formę do keksa wyścielić przeźroczystą folią. Wyłożyć masę, wyrównać powierzchnię i posypać odłożoną żurawiną. Udekorować lukrem. Wstawić do lodówki na około 60 minut. Pokroić na małe kawałki lub większe batoniki.