Wykonanie

Wczoraj szukałam przepisu na szybkie i efektowne słodkie przekąski na świąteczne spotkania z rodziną i znajomymi. Zdecydowałam się na batoniki z
żurawiną według przepisu Kwesti Smaku . Akurat miałam duży zapas
białej czekolady, ponieważ nie jestem jej wielbicielką. Znalazło się także trochę
suszonej żurawiny pozostałej z pieczenia keksa. Batoniki polałam różowym lukrem. Polecam wielbicielom
białej czekolady. Ja następnym razem zrobię batoniki z
mlecznej czekolady.Składniki:200 g
białej czekoladyokoło 3/4 szklanki
suszonej żurawinydo dekoracji: biały lub różowy
lukierWykonanie:
Czekoladę roztopić w gorącej kąpieli
wodnej. Wymieszać z
żurawiną (pozostawić około 2 – 3 łyżek na wierzch). Formę do keksa wyścielić przeźroczystą folią. Wyłożyć masę, wyrównać powierzchnię i posypać odłożoną
żurawiną. Udekorować lukrem. Wstawić do lodówki na około 60 minut. Pokroić na małe kawałki lub większe batoniki.