ßßß Cookit - przepis na Mięsko na kanapki

Mięsko na kanapki

nazwa

Wykonanie

Rany...nie pamiętam kiedy robiłam to mięsko..ale przepis miałam zapisany...Pyszne było...to akurat pamiętam..
około 1,2 kg mięsa mielonego
1 łyżeczka żelatyny [ niekoniecznie]
przyprawa Mefisto
peklosól
około 50 ml wody
skórki drobiowe
przyprawa do drobiu
pieczarki
Skórki wyczyścić , posypać przyprawą do drobiu.Pieczarki pokroić w kostkę i poddusić, dodając przyprawy.Wystudzić.Na skórki drobiowe wyłożyć pieczarki i zwinąć roladki.Do mięsa mielonego dodać przyprawy i wodę, wyrobić mięso dłonią,aż mięso wchłonie wodę.Część mięsa przełożyć do szynkowaru, położyć zwinięte roladki ze skórek i pieczarek , znów część mięsa, roladki i wyłożyć resztę mięsa mielonego. Zamknąć szynkowar .Odstawić do lodówki na 2-3 dni.Szynkowar wstawić do garnka wyłożonego ściereczką, zalać do 3/4 wysokości i parzyć przez około 60 minut od momentu, aż woda zawrze. Następnie zamknięty szynkowar wystudzić, a później włożyć do lodówki na ok 10 godzin.Po tym czasie mięso wyciągnąć z szynkowaru.Odwrócić do góry dnem i polać przez chwilę dno gorącą wodą[ mięso samo wyskoczy].
Źródło:http://mojekucharzenie-bozena-1968.blogspot.com/2014/08/miesko-na-kanpaki.html