Wykonanie
Kolejny omlet - czyli mój posiłek na przykład po treningu.Składniki:- 3
białka jaj-
otręby żytnie 10 g-
otręby orkiszowe 10 g- 2 łyżki
masła orzechowego zero kalorii Walden Farms- słodzik w płynie-
cynamon 1g- mrożone
jeżyny 50 g-
syrop do pancake`s
zero kalorii Walden Farms
Białka jaj ubić na sztywną pianę dodając słodzik do smaku, dodać "
masło orzechowe" oraz
otręby żytnie i orkiszowe. Całość wymieszać mikserem. Na koniec dodać
cynamon oraz
jeżyny (można je trochę rozkruszyć na mniejsze kawałki). Całość wymieszać, patelnię rozgrzać i spryskać beztłuszczowym sprayem. Wylać masę
białkową, gdy się zarumieni od
spodu - wierzch spryskać sprayem i odwrócić na drugą stronę. Omlet polać
syropem i gotowe :)





Składniki odżywcze w całej porcji:
Białko: 15,71 gWęglowodany: 9 , 18 gTłuszcze: 1 , 61 gKcal: 128