Wykonanie
Dziś pomysł na szybką kanapkę na gorąco z wykorzystaniem wczorajszego przepisu na pastę
szynkową. Wędzony
camembert idealnie komponuje się z kremową pastą. Charakteru całości dodają zdrowe
czarne oliwki. Smacznego!Składniki ( 2 kanapki):4 kromki dobrego
chleba tostowego2 łyżki domowej pasty
szynkowej2 łyżeczki
masła solonegook. 60 g
wędzonego sera camembertkilka czarnych
oliwekKażdą kromkę smarujemy po zewnętrznej stronie cienką warstwą
masła. 2 kromki smarujemy po łyżce pasty
szynkowej, układamy na niej 3 plasterki
sera camembert i kilka przekrojonych na pół czarnych
oliwek. Przykrywamy pozostałymi kromkami
chleba tostowego, pamiętając by strona posmarowana
masłem znajdowała się na zewnątrz. Kanapki układamy w opiekaczu i grillujemy aż ładnie się zarumienią i pojawią się złotobrązowe prążki. Smacznego!