Wykonanie
Jedyny słuszny przepis na taką pogodę. Niestety (lub stety) upały powodują u mnie totalny brak apetytu. Jedyne na co mam ochotę to picie, dużoooo picia. Dziś padło na lemoniadę
arbuzową z dodatkiem ...
ogórka gruntowego :) Sekret tkwi w doskonałych ogórkach - najlepsze są te zerwane prosto z domowego ogródka :) Spróbujcie sami :)porcja dla dwóch osób
300g
arbuza2 średnie
ogórki gruntowe2 listki
miętykostki
loduOgórki obierz i pokrój na mniejsze kawałki. Z
arbuza wytnij miąższ, także pokrój go na mniejsze kawałki. Wszystkie składniki oprócz
lodu przełóż do wysokiego naczynia, dodaj 0,5l
wody gazowanej. Całość zmiksuj dokładnie. Następnie przelej lemoniadę do wysokich szklanek, dodaj kostki
lodu. Podawaj chłodną.