ßßß Cookit - przepis na Lemoniada arbuzowo-ogórkowa

Lemoniada arbuzowo-ogórkowa

nazwa

Składniki

Wykonanie

Jedyny słuszny przepis na taką pogodę. Niestety (lub stety) upały powodują u mnie totalny brak apetytu. Jedyne na co mam ochotę to picie, dużoooo picia. Dziś padło na lemoniadę arbuzową z dodatkiem ... ogórka gruntowego :) Sekret tkwi w doskonałych ogórkach - najlepsze są te zerwane prosto z domowego ogródka :) Spróbujcie sami :)
porcja dla dwóch osób
300g arbuza
2 średnie ogórki gruntowe
2 listki mięty
kostki lodu
Ogórki obierz i pokrój na mniejsze kawałki. Z arbuza wytnij miąższ, także pokrój go na mniejsze kawałki. Wszystkie składniki oprócz lodu przełóż do wysokiego naczynia, dodaj 0,5l wody gazowanej. Całość zmiksuj dokładnie. Następnie przelej lemoniadę do wysokich szklanek, dodaj kostki lodu. Podawaj chłodną.
Źródło:http://w-zielonej-kuchni.blogspot.com/2015/07/lemoniada-arbuzowo-ogorkowa.html