ßßß Cookit - przepis na Awokado zapiekane w szynce szwardzwaldzkiej

Awokado zapiekane w szynce szwardzwaldzkiej

nazwa

Składniki

Wykonanie

Awokado się albo kocha albo nienawidzi. Ja zdecydowanie wybieram pierwszy wariant.
porcja dla 2 osób
duże, dojrzałe awokado
4 plastry szynki szwardzwaldzkiej
szczypta soli himalajskiej
Piekarnik rozgrzewamy do 200 stopni. Awokado rozetnij na połowę, wyciągnij pestkę i delikatnie obierz. Pokrój tak, aby powstało osiem półokręgów.
Plastry szynki przetnij wzdłuż na połowę. Cząstki awokado owij w szynkę. Ułoż je na blasze do pieczenia wyłożonej pergaminem. Piecz ok. 20 minut.
Podawaj po wystygnięciu.
http://www.sante.pl/
Źródło:http://w-zielonej-kuchni.blogspot.com/2014/03/awokado-zapiekane-w-szynce.html