Wykonanie
To, że lubię caprese to już na pewno wiecie ;) Pomysł na taką wersję widziałam gdzieś dawno temu chyba w okolicach walentynek. Jeszcze w zanadrzu mam jedną wersję dla Was przygotowaną, ale to kiedy indziej. Tym razem jest Walentynkowo - choć to nie walentynki :) Uważam, że każdego dnia powinniśmy sobie okazywać uczucia i pokazywać, że jesteśmy dla siebie ważni, nie tylko w ten jeden, wyznaczony dzień w roku. A miła kolacja i wspólnie spędzony czas jest jak najbardziej wskazane.p.s. u mnie te serduszka jakoś mało serduszkowe... :)Potrzebujemy (2 porcje):- 1op kulek
mozzarelli,- ok. 250g
pomidorków koktajlowych (podłużnych),-
bazylia,-
oliwa z oliwek,-
ocet balsamiczny,- patyczki do szaszłyków.
Pomidorki i listki
bazylii umyć.
Pomidorki przekroić po skosie na pół i złożyć na kształt serduszek. Nabijać na przemian serduszka, kulkę
mozzarelli i
bazylię. Skropić
oliwą i
octem balsamicznym.