ßßß Cookit - przepis na Domowe masło kokosowe

Domowe masło kokosowe

nazwa

Wykonanie

Idealne do:
Do smarowania pieczywa, można z powodzeniem zastąpić nim masło.
Do smażenia i pieczenia ciast. Nadaje potrawom delikatny kokosowy posmak.
Wzmacnia system odpornościowy, pomaga przy grypie, zapaleniu wątroby, cukrzycę. Normalizuje poziom cukru we krwi, jest niezbędny w dietach odchudzających. Pomaga zapobiegać chorobom przewodu pokarmowego, wątroby i nerek. Wzmacnia zęby i kości.
200 g wiórek kokosowych cena około 3-4 zł
cukier trzcinowy 300 g- 4 zł
Do zrobienia masła potrzebowałam jedynie 2 łyżek cukru.
185 g Masła Kokosowego z firmy AROMATIKA kosztuje aż 31 zł - stanowczo za drogi interes.
Ja zapełniłam słoiczek o pojemności 200 g.
SKŁADNIKI:
200 g wiórek kokosowych
2 łyżki cukru pudru trzcinowego
Do misy malaksera dodajemy składniki i miksujemy. Raz szybko raz wolno. Mnie ta zabawa zajęła 35 minut.
Źródło:http://claudittemisscooking.blogspot.com/2015/01/domowe-maso-kokosowe.html