Wykonanie
Dziś chciałabym Wam podać przepis na szybkie
sorbetto takie jak podają we Włoskich restauracjach na zakończenie posiłku.Tak nauczyłam się robi ć
sorbetto gdy pracowałam we Włoszech w restauracji. I tak robię do tej
pory.
Sorbet cytrynowy jest doskonałym świeżym deserem.Idealnym na zakończenie dobrej kolacji w towarzystwie przyjaciół, pozostawiającym smak lata w ustach.Przepis, który Wam proponuje jest bardzo łatwy i szybki w przygotowaniu.Nawet mniej doświadczony szef kuchni będzie w stanie go zrobić!Zapraszam ;-)
Składniki dla 2 osób:200 g
lodów cytrynowych2 kieliszki do
wódki wina prosecco(może być białe wytrawne jeśli nie macie prosecco)1 kieliszek białej
wódkiMój kieliszek
wódki to 1.35Fl.oz(według przeliczeń internetowych 40 ml)Przygotowanie:Wszystkie składniki wrzucamy do blendera. Miksujemy aż
napój osiągnie pożądaną konsystencję - prawie gładką. Rozlewamy w równych ilościach do kieliszków typu flute - przypominających kieliszek do
szampana .Podajemy ze słomką !Zapraszam do polubienia mnie na Facebooku lub google+, dziękuję za odwiedziny :-)