ßßß
No brzmi fatalnie, ale za to jak smakuje... Miłośników cukierków i nalewek nie muszę specjalnie namawiać, ale jeśli dodam, że jest doskonałym dodatkiem do kremów, sernika, nasączenia biszkoptów to dołączą do nas amatorzy pieczenia i tym sposobem, likier o niedźwięcznej nazwie Raczkówka, zyska spore grono wielbicieliSkładniki na butelkę o pojemności 0 , 7 l500 g cukierków Raczków200 ml wódki400 ml wodyDo garnka z grubym dnem wlać wodę i dodać cukierki. Mieszać aż cukierki się całkowicie rozpuszczą. Przestudzić i wlać wódkę (może być spirytus, ale wtedy likier musi stać minimum miesiąc). Przelać do butelki z korkiem i zostawić w ciemnym miejscu na 4 dni. Codziennie kilka razy potrząsnąć butelką. Likier jest gotowy po kilku dniach, ale jeśli postoi dłużej to jego smak będzie jeszcze ciekawszy.