Wykonanie

Szybki oraz przepyszny deser. Choć osobiście nie miałam okazji go skosztować to po moich domownikach widziałam, że bardzo im smakował. Połączenie
truskawek z
bezą oraz
śmietanką do tego jeszcze wszystko posypane
płatkami czekoladowymi- mniam, to musi być pyszne... :-)Składniki:- schłodzona
śmietana kremówka 30% (u mnie ok.400ml)-
truskawki (ilość dowolna) - najlepiej schłodzone-
beza (u mnie ok 1/3 blatu
bezowego) lub kupne
beziki-
płatki czekolady (u mnie słodzone
ksylitolem)
Śmietanę ubić w misie miksera na sztywno (uważać by nie powstało
masło).
Bezę połamać na mniejsze kawałki.
Truskawki umyć, odszypułkować i pokroić na kawałki (ja miałam malutkie od sąsiadki z ogrodu więc były krojone tylko na połówki).

Do pucharków do deserów wykładać na przemian:
śmietanę, kawałki bezików,
truskawki,
śmietana,
beziki,
truskawki i tak do wyczerpania składników.

Na górną warstwę wyłożyć
truskawki. Ja posypałam jeszcze
płatkami czekoladowymi. Można udekorować listkami świeżej
mięty. U mnie wyszło 5 pucharków.Przed podaniem schłodzić w lodówce. Najlepiej użyć zimne
truskawki i kremówkę, wówczas deser szybciej będzie gotowy do spożycia.




Smacznego ;-)