Wykonanie
Czasami przychodzi taki dzień, kiedy nie mam ochoty spędzać godzin w kuchni. ;-) Wtedy zawsze służy mi pomocą
ciasto francuskie, którego rolka zwykle jest w lodówce. Pomysł na ekspresową kolację. Bardzo dobrze smakują z
sosem barbecue z tego przepisu.
1 płat
ciasta francuskiegoopakowanie
parówek lub/i
cienkie kiełbaski200g
żółtego sera w plastrach1. Na blacie rozkładamy
ciasto francuskie. dzielimy na kilka części tak by móc swobodnie zawinąć w każdą część parówkę/kiełbaskę. Na każdą część kładziemy
ser oraz parówkę/kiełbaskę.
2. Tak przygotowane parówki/kiełbaski zawijamy w
ciasto francuskie. Przy łączeniu dociskamy palcami.
3. Każdy z tak przygotowanych rulonów przecinamy na 3 części. Na każdej
parówce w cieście robimy trzy, równoległe do siebie nacięcia.
4. Układamy na blaszce i pieczemy przez około 15 minut w temperaturze 220 stopni do momentu aż się zarumienią.