Wykonanie
Jeśli ktoś uważa, że
kuskus ogranicza się do warzyw i wersji wytrawnej jest w dużym błędzie. W wersji na słodko też świetnie się sprawdza. W ramach marokańskich wspominek przygotowałam typowe marokańskie śniadanie. Czyli
kuskus w słodkiej wersji. To chyba najprostsze śniadanie z
kuskusem w roli głównej.
Kuskus,
miód i
masło. I wydawałoby się że to nic nadzwyczajnego a jednak jest pysznie, smacznie i szybko. Poza tym możecie dodać ulubione
owoce. Uwielbiam takie śniadania które przypominają mi że są miejsca gdzie jest teraz zdecydowanie cieplej niż za moim oknem i budzą bardzo miłe wspomnienia.

Składniki (na jedną osobą):pół szklanki
kaszy kuskusok 1,5 szklanki gorącej
wody lub
mlekamiódłyżeczka
masła + ok 2 łyżeczki do podaniaszczypta
soliopcjonalnie do podania:
owocetahiniWykonanie:
Kuskus wsyp do garnka i zalej
wodą lub
mlekiem. Dodaj kawałek
masła i szczyptę
soli. Gotuj przez chwilę aż
masło się rozpuści. Podawaj z
masłem i
miodem oraz jeśli masz ochotę z
owocami lub tahini.Smacznego!