Wykonanie
Bardzo lubię
serek sourage. Dochodziło do tego że kupowałam kilka opakowań a jedno zjadałam po powrocie do domu rozpakowując zakupy. Obłęd jakiś. Ale od pewnego czasu nie widzę go w sklepach. Dramat. Skład jak się okazało nie jest bardzo skomplikowany więc postanowiłam spróbować zrobić go sama. Efekt? Smak moim zdaniem jest wręcz idealny. I jest niezrównany z tostem i odrobiną ulubionego
dżemu. A ostatnio zjadłam go z bajglami:) Pycha!

Składniki:120 g kremowego
serka naturalnegołyżeczka miękkiego
masła4-5 łyżeczek
śmietany 36 %szczypta
soliWykonanie:
Serek przełóż do miseczki i dodaj
masło. Dokładnie wymieszaj żeby nie było widać grudek
masła. Dodaj
śmietankę i znowu wymieszaj. Zacznij od dodawania mniejszej ilości
śmietany serek powinien być gęsty. Dopraw
solą do smaku.Smacznego!