Wykonanie
Dziś nie będzie przepisu - będzie pomysł.Od czasu, gdy w moim życiu pojawiła się córka, zaczęłam wymyślać nietypowe formy
tortów urodzinowych. Kształty, do których nie muszę kupować specjalnych form. Początkowy zamiar przygotowywania ich tylko na urodziny córki przerodził się w małą tradycję rodzinną i poszukiwania przed każdymi urodzinami w rodzinie.Tym razem jubilatami byli moi trzynastoletni siostrzeńcy. W ciągu dwóch dni odbyły się dwa przyjęcia urodzinowe, stąd też dwa
torty. Żółw i pająk.Wiem, że nie są idealne, może trochę nieproporcjonalne. Jednak radość w oczach dzieciaków była bezcenna.

Oba zwierzaczki powstały z wykorzystaniem zwykłej miski sałatkowej. Po wyłożeniu ją folią spożywczą musisz układać pokrojone kawałki
biszkoptu o grubości 1-2 cm, aby wykonać pierwszą warstwę
tortu. Następnie posmaruj dowolnym
tortowym kremem, ułóż
owoce lub posmaruj
dżemem. Ułóż kolejną warstwę
biszkoptu. Następnie krem,
biszkopt... Aż do wypełnienia miski lub wyczerpania składników. Ostatnią warstwą musi być
biszkopt. Zawiń w folię i dobrze schłódź w lodówce. Po kilku godzinach lub następnego dnia odwróć miskę i wyłóż tort na talerz.wersja żółw - posmaruj kopułę kremem i obłóż plasterkami
kiwi; wykonaj z
owoców głowę i łapkiwersja pająk - za pomocą rękawa cukierniczego udekoruj
czekoladowym kremem - pamiętaj o krzyżu na plecach


