Wykonanie
Składniki(na 4 porcje)- kg
cebuli,- 2 łyżeczkii
masła (ok. 10g),- 2
ziemniaki (ok. 140g),- 1 litr
bulionu warzywnego,-
sól i
czarny pieprz.Sposób przygotowania:1. Obieramy
cebulę i kroimy w półplasterki.2. Podsmażamy
cebulę na
maśle (na wolnym ogniu, żeby się nie przypaliła).3. Do zarumienionej
cebuli dodajemy
wywar, obrane
ziemniaki i gotujemy ok. 25 min.4. Całość blendujemy na gładki krem i doprawiamy do smaku.

Krem jest bogaty w:- siarkę, która korzystnie działa na włosy i skórę,- substancje przeciwbakteryjne.Wartość odżywcza jednej porcji:

Porcja waży: ok. 500 mlEnergia: 190 kcal
Białko: 7,77,7 gTłuszcze: 5 , 9 gWęglowodany: 34 , 4 gBłonnik pokarmowy: 7 , 8 gSmaczneg o i zdr owe goTrójko lorowa Tę cza