Wykonanie
No i zaczęło się. Moja mała księżniczka do przygotowywania smoothies, tak bardzo mnie zachwyciła, że pracuje na pełnych obrotach. Dlatego czas zacząć sezon na
owocowe napoje, które będą świetną dawką energii i wspomnieniem lata. Mam kilka fajnych pomysłów na łączenie smaków, aromatów i kolorów przy pomocy tego robocika. Tym razem prezentuję Wam letnio-jesienną kompozycję -
porzeczkę i
jabłko. Jak się okazuje, czasami warto zamrozić trochę
owoców :)

składniki (2 porcje):200 g czerwonych
porzeczeksok z
jabłek (najlepiej domowy)2
jabłkakilka listków świeżej
miętycukier puder (opcjonalnie)
Jabłka obrać ze skórki i pokroić w plastry.
Porzeczki oczyścić z ogonków. Przygotowane
owoce umieścić w pojemniku blendera, dodać listki
mięty, zalać
sokiem jabłkowym i zmiksować.
Napój przelać do szklanek i podawać.Smacznego! :)

