Wykonanie
W moim ogródku już tyle pięknych
truskawek się czerwieni...Nic tylko wychodzić, zbierać i jeść prosto z krzaczka ;)Ale w upalne dni mam lepszą propozycję, na chłodno z kulką
lodów śmietankowych też byłoby dobrze połączyć ;) Niestety ja z powodu braku
lodów w domu robiłam bez nich...Składniki:
truskawki świeże lub mrożone
cukier kryształ - tyle ile każdy lubi :)łyżeczka
cukru waniliowegogałka
lodów śmietankowychPrzygotowanie:
Truskawki myjemy, oczyszczamy z szypułek i wrzucamy do blendera.Dodajemy tyle
cukru ile lubimy. Każdy z nas ma inny poziom
słodyczy - 5 - 6 łyżeczek to moje minimum:)Wszystko razem ucieramy i przelewamy do szklanek.Wstawiamy do lodówki na godzinkę, a na koniec dodajemy gałkę
lodów.

Pychota!