Wykonanie
Jakiś czas temu robiłem
Camembert z
gruszkami . Wyszło pyszne danie :) Więc postanowiłem również z
serem Brie coś w parowarze wymyślić. Wyszło równie smacznie :)

Jest to super jedzenie na szybko. Nie wymaga dużo pracy, wystarczy umyć
owoce i wrzucić wszystko do urządzenia. Dodatkowo czas parowania jest bardzo krótki i już po chwili można się zajadać :D

Składniki :125g
sera Briekilka
winogron zielonych bezpestkowych3 łyżeczki
borówek amerykańskichgarść
roszponki
Ser Brie odwijamy z papierka i kładziemy na folii aluminiowej na pierwszym poziomie w parowarze.
Winogrona i
borówkę amerykańską myjemy, przekładamy oddzielnie do małych pojemników do przechowywania żywności odpornych na wysokie temperatury. Po czym wkładamy do parowaru na drugi poziom. Włączamy urządzenie na 10 minut.
Roszponkę układamy na talerzu. Po 10 minutach, jak parowar się wyłączy, na roślinę przekładamy
ser brie i
owoce.

Zachęcam do dzielenia się ze mną waszymi komentarzami, spostrzeżeniami czy uwagami, a także zdjęciami waszych potraw, które są chociaż po części inspirowane moimi przepisami :)Pozdrawiam i smacznegoAdam