Wykonanie
Już na samą myśl o jabłkach zapieczonych w cieście francuskim, leci mi ślinka. Jeden minus -
póki co sama nie potrafię zrobić
ciasta francuskiego, więc je kupuję. Jeśli ktoś ma swój sprawdzony przepis to proszę o podzielenie się :) Gdzie znalazłam jakiś przepis na coś z
ciastem francuskim, zawsze było "opakowanie
ciasta francuskiego". Dobrze, bo można zaoszczędzić dużo czasu, ale jednak samemu to samemu :)A Wy lubicie ciasto francuskie? :)
Co potrzebujemy:ok 5 średnich
jabłekopakowanie
ciasta francuskiego1.
Jabłka obieramy i kroimy w drobną kostkę.
Ciasto francuskie rozwałkowujemy lub jeśli mamy w płatach to od razu wycinamy prostokąty. Na środek ciasta kładziemy
jabłka i składamy prostokąt na pół. Dwa krótsze boki przygniatamy widelcem (podobnie jak pierogi) żeby
jabłka nie wyleciały, a najdłuższy bok nacinamy nożem na kształt grzebienia.2. Pieczemy w 180 stopniach ok 25-30 minut, aż do zrumienienia.