Wykonanie
Przez dłuższy czas zastanawiałam się, co ma być w środku tej "kanapki". Musi być to coś, co nie rozjedzie nam się, gdy ugryziemy
czekoladę, ale w
sumie to nie ma tutaj ograniczeń - możemy je zrobić z czym chcemy. Moje kanapki są z
kaszą manną, ponieważ bardzo ją lubię. Równie dobrze możemy wypełnić je
dżemem, kremami,
herbatnikami,
owocami wyciętymi w kształcie naszej kanapki. Jest wiele pomysłów, a ja liczę na Waszą kreatywność :) Przygotowanie takich kanapek nie jest skomplikowane, więc możemy czasami zrobić sobie taką oryginalną przekąskę, np. do
kawy lub zaskoczyć naszą drugą połówkę. Na pewno się spodoba :)

Co potrzebujemy:1 tabliczka
czekolady (mleczna/gorzka/biała)nadzienie (
kasza manna,
dżem, masa, krem,
herbatniki,
owoce itp.)1. Przygotowujemy sobie tekturkę, albo inne płaskie naczynie, na które bedziemy mogli wylać roztopioną w kąpieli
wodnej czekoladę (Poradnik jak to zrobić >>>KLIK<<<). Zanim jednak to zrobimy, tekturkę przykrywamy folią spożywczą, aby łatwiej było nam oderwać
czekoladki. Wylaną
czekoladę wkładamy do zamrażarki, aby zastygła. Gdy już będzie gotowa, wyciagamy i wycinamy foremkami wybrane przez nas kształty. Robimy to bardzo ostrożnie, aby
czekolada nie popękała. Pozostałe kawałki możemy ponownie rozpuścić.2. Gdy mamy już
czekoladowe kształty, przygotowujemy nadzienie. Ważne jest, aby było ono zimne, gdy będziemy przygotowywać kanapki. Inaczej
czekolada może nam się roztopić.SMACZNEGO