Wykonanie
Budyń na deser od czasu do czasu skusiłby każdego, a jeżeli jest bezglutenowy, to zachęca i kusi nowym, zaskakującym smakiem. Deser błyskawiczny i bardzo smaczny. Serdecznie polecam :-)Składniki:2 szklanki
mleka + pół szklanki2 łyżki stołowe
cukru2 łyżki stołowe
mąki ryżowej2 łyżki stołowe
skrobi ziemniaczanej1 łyżeczka
cukru z prawdziwą
waniliąowoce do przyozdobieniaPodane proporcje wystarczą na trzy salaterki.Wykonanie:
1. Dwie szklanki
mleka gotujemy jak zwykle.
2. W osobnej szklance pozostałe
mleko mieszamy z pozostałymi składnikami.
3. Gdy
mleko zaczyna się gotować, wlewamy naszą mieszankę i bardzo energicznie mieszamy pozostawiając jeszcze chwilę na ogniu, a następnie przelewamy do salaterek. Co zaskakujące, na tym budyniu nie tworzy się tak charakterystyczny gruby kożuch jak to ma miejsce przy zwykłym kupnym budyniu glutenowym.Możemy dodać
owoce do przyozdobienia.Smacznego :-)