Wykonanie

Korzystamy z tego, że
fasolki jest teraz dużo i jest tania.Spakujemy troszkę do słoików a pakowanie jest bardzo proste.Składniki:-
fasolka szparagowa w zależności od potrzeb ( z 1,5 kg
fasolki otrzymamy 3 słoiki 0,9 l )-
sól-
przyprawa warzywna-
woda
Fasolkę myjemy i obcinamy końcówki.
Wodę w garnku zagotowujemy z dodatkiem
soli i
przyprawy warzywnej i wrzucamy
fasolkę.Gotujemy 5 -7 minut i zlewamy
wodę.

Przekładamy w całości lub pokrojoną do słoików.Zalewamy wrzącą zalewą, sporządzoną z
wody i
soli w proporcji 1 czubata łyżka
soli na 1 l
wody.Zakręcamy i gotowe.Mała uwaga - jeśli mamy starszą
fasolkę, ze sporymi już nasionami, to poddajemy ją pasteryzacji przez ok. 7 minut.

Smacznego!