Wykonanie
Wrap do zabrania na uczelnię lub do pracy albo na szybki obiad. Można go przygotować naprawdę błyskawicznie i tylko z kilku składników. Jest przy tym całkiem zdrowy, a przede wszystkim dobrze skomponowany
smakowo.
Szpinak i
twarożek równoważą słony smak
łososia, a harissa, jak to ona, dodaje wszystkiemu wyrazu i pikantności. Całość jest pyszna, polecam.
Wrap z
wędzonym łososiem i
szpinakiem- 1 tortilla- 2 łyżki
serka śmietankowego- 1/4 łyżeczki harissy- garść
szpinaku- 50g
łososia wędzonego na gorąco1) Tortillę podgrzać na patelni.2) Wymieszać
serek z harissą i posmarować tortillę.3) Rozłożyć na nim
szpinak i kawałki
łososia.4) Zawinąć jeden brzeg tortilli, a następnie zwinąć całość.5) Podawać lub jeszcze trochę podgrzać.Czas przygotowania: 10 minutLiczba porcji: 1Kaloryczność jednej porcji: 320 kcal