Wykonanie
Wiem, że to tak naprawdę nie są stuprocentowe
lody... Ale i tak są super! Na amerykańskich blogach widywałam takie cuda pod nazwą "Ice Pops" i chyba to najlepiej oddaje ich charakter, ponieważ są to bardziej
lodowe lizaki.Robi się je dużo prościej niż "prawdziwe" a smakują idealnie... Pewnie, nie są puszyste i kremowe, ale też mają dużo mniej kalorii i nie wymagają doglądania co pół godziny.Można powiedzieć, że jest to zamrożony koktajl
truskawkowy - w zasadzie, połączenie moich dwóch ukochanych rzeczy: koktajlu i
lodów.Spróbujcie a nie pożałujecie!
Składniki:125ml
maślanki250g
truskawekmiód do smakukilka
borówek amerykańskich (opcjonalnie)foremki do
lodówTruskawki miksujemy na gładko z
maślanką, dosładzamy
miodem. Przelewamy do foremek (nie do pełna) i do każdej wrzucamy po kilka
borówek amerykańskich. Mrozimy kilka godzin - najlepiej przez noc.Smacznego!