Wykonanie
Po kolejnej długawej przerwie dodaję przepis na
cynamonowe ślimaczki z
ciasta francuskiego, więc w
sumie się nie popisałam... Ale naprawdę musiałam zużyć to ciasto bo inaczej by się zmarnowało, ale wiadomo, że
ciasto francuskie piechotą nie chodzi. Przygotowanie zajmuje 5 minut, pieczenie 15, więc jak wpadnie niezapowiedziany gość na
kawkę, to zdążycie je zrobić szybciutko.
Potrzebujemy:opakowania c
iasta francuskiegorozpuszczonego
masła (ok 50g)łyżeczki
cynamon u
cukruCiasto rozwałkowujemy, smarujemy
masłem i posypujemy mieszan ką
cukru i
cynamonu (nie wiem ile dałam
cukru - na oko). Za wijamy całość w roladę i kroimy na mniejsze kawałki, które nastę pnie spła szczamy. Ja chcia łam malutkie, więc za wijałam wzdłuż krótszego
boku.Pieczemy w 200 sto pniach 15 minut.Pilnujemy żeby
spody się nie spaliły !