Tartę z owocami piekłam już wielokrotnie. Wersja pierwotna była z wiśniami. Tym razem postanowiła upiec tartę z porzeczkami. Z góry uprzedzam, że tarta ta jest smaczna, jednak z porzeczkami dość kwaśna, więc do piany można dodać więcej cukru, jak w przepisie, który teraz podam.Składniki:Na ciasto:25 dag mąki pszennej + szczypta soli2 żółtka1/2 paczki masła (100 gram)5 dag cukru.Wszystkie składniki dokładnie ugnieść na jednolitą masę i schować do lodówki na 30 minut.Następnie wylepić formę. Podpiec na złoty kolor w temperaturze +200 st.C. Ostudzić.Dodatkowe składniki:2 białka1 budyń waniliowy lub śmietankowy10 dag cukru1/2 kg porzeczek czerwonych (dodałam jeszcze kilka sztuk porzeczek czarnych)100 gram płatków migdałowychZ białek i cukru ubić pianę, na koniec ubijania dodać budyń. Dodać porzeczki i płatki. Delikatnie wymieszać i wyłożyć na tartę. Zapiekać w temp. 170 st.C, aż beza się zrumieni (ok. 30 minut). Smacznego