ßßß Cookit - przepis na Tofu smażone w orzechach włoskich

Tofu smażone w orzechach włoskich

nazwa

Wykonanie

Składniki:
180 g tofu tradycyjnego (naturalne) Polsoja
1 jajko
4 łyżki tartych orzechów włoskich
Sól, pieprz
Olej do smażenia
Przepis:
Tofu odcedzamy z zalewy i osuszamy za pomocą ręcznika papierowego. Następnie kroimy tofu w paski o grubości ok. 2 cm (lub większe) i posypujemy solą, pieprzem i innymi ulubionymi przyprawami. Kawałki tofu obtaczamy w rozbełtanym jajku i następnie w bułce tartej wymieszanej z tartymi orzechami włoskimi. Tak przygotowane tofu smażymy na złoty kolor z każdej strony na rozgrzanym oleju.
Tofu jest po prostu genialne! W zestawie z młodymi ziemniaczkami i sałatą z jogurtem naturalnym było idealne! :)
Źródło:http://emcia-pichci.blogspot.com/2014/07/tofu-smazone-w-orzechach-woskich.html