Wykonanie
Kolejna opcja jest ciepłą
kawą, podaną z
cukierkami krówkami i
syropem waniliowym.Sama
słodycz kalorii też trochę można się doliczyć ale czego się nie robi dla takiego smaku:).P.S Jak wypijesz ją rano nic się nie stanie spalisz w ciągu dnia a humor po takiej
kawce na pewno będzie nieziemski.Niezbędne produkty:
Mleko 3,2 proc. tłuszczu
espresso2
cukierki krówkiłyżka
syropu waniliowegobita śmietana
Do naczynia (najlepiej metalowego) wlewamy
mleko razem z
syropem.
Mleko należy spienić w ekspresie. Pieniąc
mleko zanurzamy w
mleku ok 1 cm dyszy i pienimy w taki sposób aby na
mleku pojawiał się wir.
Mleko musi
mieć temperaturę ok 75 stopni. Przestajemy pienić, kiedy naczynie zaczyna parzyć w ręce:). Przelewamy
mleko do szklanki. Następnie wykonujemy
espresso.
Espresso delikatnie wlewamy do szklanki aby powstały trzy warstwy. Następnie dodajemy
bitą śmietanę i drobno pokruszoną
krówkę.Nie jest to trudne, a fajnie wygląda i jeszcze fajniej smakuje:)SMACZNEGO!