Wykonanie
Zrobienie rolady zawsze było dla mnie wyzwaniem, gdyż kiedyś mi się nie udała. Ale wczoraj postanowiłam zaryzykować i robiąc zgodnie ze wszystkimi wytycznymi, udało mi się :D
Biszkopt został zrobiony z przepisu pod tym
linkiem http://cukrowapasja.blogspot.com/2013/02/cytrynka.html , tylko piekłam go tym razem krócej, bo 15 min. Po upieczeniu od razu należy wyłożyć gorący
biszkopt na lekko wilgotną ściereczkę i przykryć inną ścierką wierzch i ściśle zwinąć, pozostawić do wystygnięcia.W tym czasie kostkę
margaryny w temp. pokojowej ucieram i dodaje po łyżce
kremu czekoladowego, np. nutella. Miksujemy razem do momentu aż krem nie
zrobi się jednolity.Ostudzony
biszkopt powoli rozwijamy, zdejmujemy ścierkę z wewnątrz i nasączamy słodką
herbatą. Następnie smarujemy kremem i ściśle zwijamy roladę. Pozostawiamy w chłodnym miejscu. Ja do dekoracji użyłam polewy deserowej :)