ßßß Cookit - przepis na 7 znienawidzonych tekstów w gastronomii

7 znienawidzonych tekstów w gastronomii

nazwa

Wykonanie

Od jakiegoś czasu noszę się z artykułem o gastronomii. Ten kawałek chleba jest mi znany nie tylko z roli klienta (recenzenta) w restauracjach ale również wieloletniego doświadczenia jako manager a ostatnio - również jako właściciel - niewielkiego co prawda ale nie mniej absorbującego lokalu gastronomicznego. Zanim jednak owy artykuł powstanie, podzielę się z Wami siedmioma tekstami, które potrafią każdego kelnera doprowadzić do rozpaczy.
1. A mogę prosić o rurkę?
2.
Gość: Jakie piwa macie lane?
Kelner: Tyskie i Gronie.
Gość: To Żywca poproszę.
3.
Kelner: Piwo z sokiem malinowym czy imbirowym?
Gość: Tak
4. Po zebranym zamówieniu przy kilku osobowym stoliku:
Pani1: To ja jeszcze Pepsi poproszę.
Kelner wraca z Pepsi po chwili.
Pani2: A to ja też.
Kelner wraca z drugą Pepsi po chwili.
Pani3: To właściwie ja też poproszę taką Pepsi.
Kelner wraca z trzecią Pepsi po chwili.
Pani1: A mogę jeszcze poprosić do pepsi lód, cytrynę i rurkę?
5. Może mi Pan przynieść miękkie masło?
6. A wiecie co jeszcze moglibyście tu zrobić?
7. Gdzie jest toaleta?
8. Grupa 10- 15 osobowa, po zebranym zamówieniu, wydanych daniach, dopitych kawach, w momencie zamykania rachunku: Przepraszam, czy mógłby Pan podzielić rachunek dla każdego osobno?
źródło: http://womandot.com/
Źródło:http://abitepl.blogspot.com/2014/06/7-znienawidzonych-tekstow-w-gastronomii.html