Wykonanie
Od jakiegoś czasu noszę się z artykułem o gastronomii. Ten kawałek
chleba jest mi znany nie tylko z roli klienta (recenzenta) w restauracjach ale również wieloletniego doświadczenia jako manager a ostatnio - również jako właściciel - niewielkiego co prawda ale nie mniej absorbującego lokalu gastronomicznego. Zanim jednak owy artykuł powstanie, podzielę się z
Wami siedmioma tekstami, które potrafią każdego kelnera doprowadzić do rozpaczy.1. A
mogę prosić o rurkę?2.Gość: Jakie
piwa macie lane?Kelner: Tyskie i Gronie.Gość: To Żywca poproszę.3.Kelner:
Piwo z
sokiem malinowym czy imbirowym?Gość: Tak4. Po zebranym zamówieniu przy kilku osobowym stoliku:Pani1: To ja jeszcze Pepsi poproszę.Kelner wraca z Pepsi po chwili.Pani2: A to ja też.Kelner wraca z drugą Pepsi po chwili.Pani3: To właściwie ja też poproszę taką Pepsi.Kelner wraca z trzecią Pepsi po chwili.Pani1: A
mogę jeszcze poprosić do pepsi
lód,
cytrynę i rurkę?5. Może mi Pan przynieść miękkie masło?6. A wiecie co jeszcze moglibyście tu zrobić?7. Gdzie jest toaleta?8. Grupa 10- 15 osobowa, po zebranym zamówieniu, wydanych daniach, dopitych kawach, w momencie zamykania rachunku: Przepraszam, czy mógłby Pan podzielić rachunek dla każdego osobno?

źródło: http://womandot.com/