Wykonanie
Łatwo, szybko, przyjemnie i bardzo smacznie. :) Dobrze zrobione są chrupkie, mi na szczęście za każdym razem się udały, choć w tym roku pierwszy raz w życiu zabrałam się za
krewetki. :)SKŁADNIKI :200 g dużych
krewetek50 g
masła2 łyżki posiekanej
natki pietruszki2-3 duże ząbki
czosnkuRozmrożone
krewetki osuszamy papierowym ręcznikiem. Na patelni roztapiamy
masło, dodajemy przeciśnięty przez praskę
czosnek i drobno posiekaną
natkę pietruszki, całość smażymy ok minutkę. Po tym czasie dodajemy
krewetki, smażymy na mocnym ogniu, ja po ok 30 sekundach przewróciłam
krewetki na drugą stronę, pozwoliłam się im smażyć znów kolejne 30 sekund,
potem całość jeszcze wymieszałam. Nie smażmy ich dłużej niż minutę, ponieważ wtedy zrobią się gumowe.
Krewetki wykładamy na talerz, ja polałam troszkę jeszcze
masłem, które zostało na patelni, lekko posoliłam, polecam z grzanką
czosnkową, pycha!Pozostałe na patelni
masło można zlać do naczynia i cieszyć się
masłem czosnkowym. :)