ßßß Cookit - przepis na Parówki w cieście francuskim

Parówki w cieście francuskim

nazwa

Wykonanie

Rozlega się pukanie do drzwi, otwieramy, a tu niespodziwani goście. Jak na złość nie mamy żadnych chipsów ani chrupek, a trzeba by zaserwować jakąś przekąskę. Szybkim i prostym rozwiązaniem są parówki zawijane w cieśnie francuskim. Danie szybkie, łatwe i smaczne. Poświęcamy mu dosłownie chwilę i już możemy pędzić do naszych gości, zostawiając ciasto w piekarniku by się upiekło. Po kwadransie serwujemy na ciepło pyszne, chrupiące przekąski.
Składniki:
opakowanie ciasta francuskiego
opakowanie parówek
opakowanie szynki wędzonej lub boczku
kilka plasterków żółtego sera
Z ciasta francuskiego wycinamy prostokąty. Na każdym z nich układamy kawałek szynki. Na to kładziemy żółty ser. Następnie układamy parówkę po skosie i zawijamy ruloniki. Całość wstawiamy na kwadrans do piekarnika. W momencie zarumienienia ciasta wyciągamy i podajemy na ciepło.
Źródło:http://kolizjesmakow.blogspot.com/2013/04/parowki-w-ciescie-francuskim.html