Wykonanie
Rozlega się pukanie do drzwi, otwieramy, a tu niespodziwani goście. Jak na złość nie mamy żadnych
chipsów ani chrupek, a trzeba by zaserwować jakąś przekąskę. Szybkim i prostym rozwiązaniem są
parówki zawijane w cieśnie francuskim. Danie szybkie, łatwe i smaczne. Poświęcamy mu dosłownie chwilę i już możemy pędzić do naszych gości, zostawiając ciasto w piekarniku by się upiekło. Po kwadransie serwujemy na ciepło pyszne, chrupiące przekąski.

Składniki:

opakowanie
ciasta francuskiegoopakowanie
parówekopakowanie
szynki wędzonej lub
boczkukilka plasterków
żółtego seraZ
ciasta francuskiego wycinamy prostokąty. Na każdym z nich układamy kawałek
szynki. Na to kładziemy
żółty ser. Następnie układamy
parówkę po skosie i zawijamy ruloniki. Całość wstawiamy na kwadrans do piekarnika. W momencie zarumienienia ciasta wyciągamy i podajemy na ciepło.


