Wykonanie
Moja odchudzona, banalnie prosta wersja zdrowego
sosu tatarskiego. Od dawna przekonuje się że to nie prawda, że dobry sos musi zawierać
majonez.
Sos tatarski Fit wedle mojego przepisu jest pyszny i bardzo łatwy do zrobienia. Podaję proporcje na bardzo małą ilość sosu, dosłownie by zrobić na próbę i skosztować.U mnie ten sos
będę podawała do
karkówki i pasztetu. Przepisy niebawem pojawią się na moim drugim blogu kulinarnym - http://tosmakuje.blogspot.com/, zapraszam!Przepis na pasztet jest już na blogu - link tutaj . Pasztet jest z samych zdrowych składników i nic nie stoi na przeszkodzie, by częstowały się nim osoby dbające o linię i zdrowie.Wszystkim odwiedzającym moje blogi i ich bliskim życzę zdrowych i spokojnych Świąt Wielkanocnych.Składniki:1
ogórek konserwowy4-5 kapeluszy marynowanych podgrzybków1 płaska łyżeczka
musztardy sarepskiej (ja tyle dałam bo lubię ostry, wyrazisty sos. Polecam dodawać stopniowo i dobrać ilość
musztardy pod własny smak)1 łyżka
naturalnego serka homogenizowanegoPrzygotowanie:
Ogórka kroimy w drobną kostkę,
grzyby drobno siekamy. Wszystkie składniki mieszamy i gotowe.Smacznego!
