Wykonanie
Cytrusowa
sałatka z czerwonego
grejpfruta i
mandarynki z limoncelloJeśli masz ochotę na coś naprawdę orzeźwiającego, to mam dla Ciebie wspaniałą propozycję. Świeże, kwaśne, słodko, gorzkie połączenie
grejpfruta i
mandarynki z włoskim
likierem z
cytryn i aromatyczną skórką startą z
cytryny. Rewelacyjne połączenie świetne na imprezy, letnie przyjęcia i ... kaca. Polecam!

Dla 2 osób przygotuj:2
grejpfruty4
mandarynki4 duże łyżki
likieru z
cytryny limoncelloskórkę otartą z 1
cytryny1 dużą łyżkę
soku z cytrynyObierz
owoce ze skórki i białej błonki (albedo). Najłatwiej jest to zrobić odcinając skórkę z góry i z dołu, a następnie pozostałą dookoła. Gdy
cytrusy będą już obrane, wytnij miąższ spomiędzy błonek.


Cząstki
grejpfrutów i
mandarynek przełóż do miseczek. Z pozostałych części
cytrusów wyciśnij sok do drugiej miseczki. Do soku dodaj
sok z cytryny,
miód i limoncello, wymieszaj. Polej cząstki
owoców powstałym dressingiem i posyp startą skórką z wyparzonej
cytryny. Możesz dodać do
owoców kostkę
lodu przed samym podaniem. Na zdrowie!