Wykonanie
Wakacyjno-kulinarnej rozpusty w wykonaniu moich małych kuchareczek ciąg dalszy:) Tym razem pyszny deser z
galaretek, świeżych, sezonowych
owoców i
otrąb.

Składniki:2
galaretki (u mnie truskawkowa i cytrynowa)garść świeżych
jeżyn /lub
malin, jagód/
otręby1czekoladaWykonanie:W dwóch naczyniach rozpuszczamy
galaretki.
Owoce miksujemy, aż będą miały konsystencję musu.
Czekoladę rozpuszczamy, lekko studzimy, dodajemy
otręby, całość dokładnie mieszamy.Teraz układamy składniki warstwami. Do pucharków wlewamy jedną z
galaretek. Następnie zarówno
galaretkę w pucharkach jak i tę w osobnym naczyniu wkładamy do lodówki i czekamy aż stężeje tak, że nie będzie mieszać się z innymi warstwami. Kiedy to nastąpi do pucharków wlewamy
jeżynowy mus i kolejną warstwę
galaretki. Wkładamy do lodówki na kilka minut, a następnie na wierzchu deseru umieszczamy
otręby zmiksowane z
czekoladą. Ponownie wkładamy do lodówki, żeby całość stężała.