Wykonanie
Nie samymi słodkościami się żyję więc tym razem będzie kurczaczek :) i to grillowany .Pyszne , aromatyczne
mięsko , wszystkim smakowało i jego grillowanie nie zajmuje dużo czasu. Należy jedynie wcześniej go sobie przygotować . Dzięki uprzejmości firmy http://www.skworcu.com.pl/ miałam możliwość wypróbować niezwykle aromatyczne
przyprawy , które nadały daniu intensywność smaku i zapachu . :)

Składniki:500 g
piersi z kurczaka ( ok. 3 szt. średnie pojedyncze piersi )250 ml
mlekaprzyprawy : Biryani
Masala Skworcu
Papryka płatki Gochugaru Skworcu

Sposób przygotowania:Pierś przekroić wzdłuż na 6 porcji i moczyć w
mleku ok. 30 minut.Po tym czasie wyjąć , wytrzeć ręcznikiem papierowym .Natrzeć jedną
przyprawą Biryani
Masala , oprószyć
papryką Gochugaru i odstawić do lodówki na ok. 1 godz.Rozpalić grilla i grillować do czasu aż
mięso się ładnie upiecze tzn. nabierze złocistego koloru i pięknego aromatu dzięki dodanym
przyprawom.Smacznego