ßßß Cookit - przepis na #5 Basia Ritz & Damian- Alzackie podpłomyki

#5 Basia Ritz & Damian- Alzackie podpłomyki

nazwa

Składniki

Wykonanie

Chrupiące ciasto, chrupiący boczek i słodka cebulka genialnie się razem komponują.
W przepisie są 2 drogi ich przygotowania, a dokładniej pieczenia.
Jedna metoda uda się tylko wtedy gdy mamy kamień do pieczenia- ja niestety jeszcze takiego nie mam.
Druga metoda genialna dla mnie- czyli zwykła blacha:)
W książce czas pieczenia właśnie na blaszce wynosi 10-12 minut. Ja pilnując moje wspaniałe podpłomyki wyłączyłem je po 8 minutach. Sprawdza się stwierdzenie że każdy piekarnik jest inny :)
Efekt końcowy inspiruje do nowych przepisów jak np. pieczone pierogi których jeszcze nigdy nie robiłem. Po spróbowaniu tego ciasta najbliższa moja potrawa poza książką to właśnie pieczone pierogi :))
Źródło:http://smakiwsieci.blogspot.com/2014/01/5-basia-ritz-damian-alzackie-podpomyki.html