ßßß Cookit - przepis na ZUPA POMIDOROWA Z MAKARONEM + ŁOSOŚ WĘDZONY

ZUPA POMIDOROWA Z MAKARONEM + ŁOSOŚ WĘDZONY

nazwa

Wykonanie

1. Produkty:
zupa pomidorowa 400 g (ml) - 4 g białka, 6 g węglowodanów, 40 kcal
makaron 300g (120 g surowego) - 14 g białka, 4 g tłuszczów, 88 g węglowodanów, kcal 452
łosoś wędzony 50 g - 11 g białk, 4 g tłuszczów, 81 kcal
2. Czas przygotowania:
O tym później.
3. Sposób przyrządzenia
Później wstawię przepis na pomidorową mojej mamy.
4. Ocena smaku
10/10
5. Walory
Bardzo odżywcza, dużo białka, węglowodanów i witamin.
6. Uwagi
Mogłoby być więcej rybki - około 100 - 120 g.
7. Wartość odżywcza, a dziennie zapotrzebowanie:
bialko: 29 g
węglowodany: 94 g
tłuszcze: 8 g
kcal: 573 kcal
Dzienne zapotrzebowanie aktywnego dorosłego meżczyzny (waga 85 kg):
153 g białka, 85 g tłuszczów, 319 g węglowodanów, 2652 kcal
Dzienne zapotrzebowanie aktywnej dorosłej kobiety (waga 60 kg):
90 g białka, 48 g tłuszcz ów, 223 g węglowodanów, 1684 kcal
Moje dziennie zapotrzebowanie przy diecie na masę mieśniową (waga 1 02 kg):
204 g białka, 153 g tłuszcz ów, 403 g węglowodanów, 3804 kcal
Źródło:http://jemdobrze.blogspot.com/2012/10/sniadanie-zupa-pomidorowa-z-makaronem.html